Scenarkivet /

20-årsfesten! Musik i Syd + Dansstationen = Palladium 20 år tillsammans.

Dansstationen / Musik i Syd

KVÄLLENS PROGRAM:
Kl 17.00 Dörrarna öppnas. Vi bjuder på alkoholfritt bubbel.

Kl 18.00 Linedance: The Electric Slide med Maria Naidu är:
• socialt • har ingen åldersgräns • reducerar stress • ger bra motion • motverkar benskörhet • kan utveckla koordination, balanssinne och taktkänsla • utförs till all slags musik
Det finns inga fel, bara massor av varianter! Framför allt är det så fantastiskt roligt! I foajén, välkommen att dansa med eller titta på!

Kl 18.30 The Rainbow av MYKA & Ray Roa Alonso
Följ med på en odyssé genom undren i The Rainbow, ett universum av oväntade kontraster och sinnesintryck som utforskar de oändliga nyanserna av vår inre regnbåge. En dansinstallation som bjuder in familjer och alla från 0 till 100 år att uppleva dans, design och ljud.
Tre fantastiska dansande kostymer skapade av Hendrik Vibskov och koreograferade av Ray Roa Alonso förvandlar magiskt både kropp och rum till rörliga installationer och levande skulpturer, detta till ett ljudlandskap med elektronisk stämning signerad Christian Vogel.

Kl 19.00 Miriam Aïda – Pieces Fler rytmer, fler språk, fler kontraster… kort sagt: mer av allt!
På senaste albumet ”Pieces”, som hyllats av en enig kritikerkår, dyker multibegåvade Miriam Aïda och hennes band ner i afromusikens många olika uttryck. Det blir en spännande, intim, ärlig och 100 procent groovy exposé över hur musiken från Afrika – i kölvattnet av slavhandeln och i kollisionen med den Nya Världen – svängt åt olika håll i Karibien, USA och Sydamerika. Musik som ett uttryck för frihet, som ett sätt att knyta samman flera delar och skapa identitet och gemenskap, med starka tolkningar av Beyonce, Nina Simone, Silvio Rodríguez, Gilberto Gil, Stevie Wonder och många andra. Med sin stora röst och intensiva scennärvaro bygger Miriam, som har sin bakgrund i Sverige och Marocko, broar till publiken som når långt bortom nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion.
På scen: Miriam Aïda – sång
Mats Andersson – gitarrer
Simon Peterson – bas
Finn Björnulfson – slagverk
Ola Bothzén – slagverk

Kl 20.15 Paus, förbeställ gärna till pausen här.

Kl 20.35 Linedance: The Electric Slide med Maria Naidu I foajén, välkommen att dansa med eller titta på!

Kl 21.00 Folkdivizjon
Folkdivizjon är det som uppstår när åtta personer av olika musikaliska bakgrunder möts och spelar klezmermusik. Med inslag av Balkan och jazz skapar de det sound som de nu uppskattas för. Efter Sverigeturné, publikrekord på Korröfestivalen och flera inspelningar av Sveriges Radio är de nu ett av de flitigast uppträdande banden för sin genre! Med bravur spelar de allt från vackra ballader till de mest dansanta av låtar! Det skrikande träblåset, pepprande brasset och pulserande bastrummorna kommer ge dig en upplevelse utan dess like! 2023 släppte Folkdivizjon Opa Cupa, en live-singel från Korröfestivalen 2022. Våren 2024 planeras en release av deras första album. Håll utkik!
På scen i Folkdivizjon:
Markus Cederholm – klarinett
Love Bragée – sopransax
Vidar Hansteen-Jörgensen – tenorsax
Hjalmar Nordkvist – trombon
Nicole Bouchikas – tuba
Olof Larsson – slagverk
Alvin Samuelsson – slagverk och sång
Lukas Hultman – dragspel

 


Sök