Scenarkivet /

DEEP ETUDE

Alma Söderberg

Vad är det man gör när man lyssnar på rytm? Är lyssnaren alltid en dansare/lyssnare, även om hon är en i publikens mörker? Är det möjligt att överbrygga klyftan mellan det som rör sig i rummet och det som rör sig inuti genom att lyssna? Det som skiftar uppmärksamhet, orienterar sig i det djupa inre rum som är musik.

Deep Etude är en djup studie av förkroppsligade polyrytmer, där flera rytmiska element spelas samtidigt. Det är ett dansstycke och ett musikstycke som både är separerbara och oskiljaktiga från varandra i betraktarens öron och ögon. Förgrunden och bakgrunden skiftar, den ena hugger sig in i den andra, dansen blir bakgrundsspåret i musiken, rörelsen gräver ut ljudet och tar det till ytan.

Deep Etude är ett nära samarbete mellan koreografen Alma Söderberg och ljudkonstnären LeChat W. DeHendrik. Kompositionen och koreografin är nära sammanflätade.

CREDITS
Av och med: Alma Söderberg
Ljuddesign: Dehendrik Lechat Willekens
Dramaturgi: Igor Dobricic
Ljusdesign: Pol Matthé
Konstnärlig rådgivning: Anja Röttgerkamp
Produktion: Manyone
Samproducerad av: Kunstenfestivaldesarts, PACT Zollverein, Riksteatern, Vooruit och BUDA, in the frame of apap-Performing Europe 2020 - co-founded by Creative Europe Programme of the European Union
Med stöd från: Kuturrådet
Residens: STUK, BUDA, Kunstenwerkplaats de Pianofabriek, Tanzfabrik, Charleroi Danse/Raffinerie, Beursschouwburg, Programme of the European Union. 

Foto: Lukasz Michalak 

 


Sök